Φωτογράφηση Γάμου

Φωτογραφία γάμου

Η καλλιτεχνική φωτογραφία γάμου είναι μία τέχνη που άρχισε να αναπτύσσεται ήδη με το ξεκίνημα της τέχνης της φωτογραφίας. Αρχικά οι φωτογραφίες γάμου έβγαιναν στο στούντιο λόγω της δυσκολίας μεταφοράς των ογκωδών μηχανημάτων στις εκκλησίες. Οι νεόνυμφοι έβγαζαν μόνο μία φωτογραφία ντυμένοι με τα καλά τους ρούχα και αργότερα με τα νυφικά. Οι πόζες ήταν στυλιζαρισμένες και οι φωτογραφίες ασπρόμαυρες.

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με την ανακάλυψη του φιλμ και του φλας, και καθώς οι μηχανές φωτογράφησης γίνονταν ελαφρότερες, πολλοί φωτογράφοι πήγαιναν στις εκκλησίες την ώρα της τελετής. Εκεί φωτογράφιζαν το ζευγάρι και μετά το τέλος του γάμου διαφήμιζαν και πουλούσαν τις φωτογραφίες τους. Λόγω του ανταγωνισμού, οι φωτογράφοι αναγκάστηκαν να αφήνουν το στούντιο ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα η φωτογραφία γάμου να είναι λιγότερο στατική. Όλο και περισσότερα στιγμιότυπα του γάμου απαθανατίζονταν και η τέχνη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας γάμου εξελισσόταν με γρήγορους ρυθμούς.

Το έγχρωμο φιλμ αντικατέστησε το ασπρόμαυρο, πράγμα που έδωσε στην καλλιτεχνική φωτογραφία γάμου περισσότερες εκφραστικές δυνατότητες. Σιγά-σιγά γινόταν πιο αφηγηματική και κάλυπτε ολόκληρη την τελετή του γάμου. Σήμερα η τέχνη της φωτογραφίας γάμου έχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία. Οι φωτογράφοι γάμου ακολουθούν διαφορετικά στυλ, ανάμεσα στα οποία κυριαρχούν δύο: το κλασσικό και το δημοσιογραφικό. Το πρώτο ακολουθεί την παραδοσιακή τέχνη της στημένης φωτογράφησης ενώ το δεύτερο εστιάζεται σε πιο αυθόρμητα στιγμιότυπα.

Υπάρχουν ακόμη πολύ περισσότερο εξεζητημένα στυλ φωτογραφίας γάμου όπως αυτό που είναι εμπνευσμένο από τα περιοδικά μόδας και το λεγόμενο “glamour wedding photography ”, πολύ δημοφιλές στις Ασιατικές χώρες. Το τελικό προϊόν των φωτογραφήσεων γάμου διαφέρει σε μορφή. Online φωτογραφίες, CD και DVD είναι τα σύγχρονα μέσα όπου αποτυπώνονται οι αλησμόνητες στιγμές ενός γάμου .