Φωτογράφηση Γάμου

Φωτογράφος γάμου

Η επιλογή ενός καλού φωτογράφου γάμου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών του γάμου σας.

Στη φωτογραφία του γάμου σας θα αποτυπωθούν οι τόσο σημαντικές στιγμές της μεγάλης αυτής μέρας, και με αυτό τον τρόπο θα τις ανακαλείτε στη μνήμη σας για χρόνια. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία ο φωτογράφος γάμου που θα απαθανατίσει αυτές τις στιγμές να έχει μεγάλη πείρα και τεχνικές γνώσεις αλλά κυρίως καλλιτεχνική ευαισθησία και επικοινωνιακές ικανότητες.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στην επιλογή ενός καλού φωτογράφου γάμου.
1. Η πείρα που έχει αποκομίσει από φωτογραφήσεις γάμου ή βάπτισης, η οποία θα πρέπει να αποτυπώνεται στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους γάμους ή τις βαπτίσεις που θα έχει φωτογραφίσει. Μπορείτε να το μελετήσετε μαζί του, να συζητήσετε για τα σημεία που σας ενδιαφέρουν ή για εκείνα που σας προξενούν απορία.
2. Η τεχνική που ακολουθεί. Είναι κλασσική ή μοντέρνα; Ακολουθεί συμβατικές μεθόδους φωτογράφησης γάμου ή προτιμά το αφηγηματικό, «δημοσιογραφικό» στυλ; Μήπως η τεχνική του είναι λίγο ακραία για σας;
3. Πώς είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί μαζί σας; Δείχνει συνεργάσιμος; Υπομονετικός; Πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για μια φωτογράφηση γάμου που δεν θα απεικονίζει απλώς τις σκηνές του γάμου, αλλά θα αποτυπώνει και τα βαθύτερα συναισθήματά σας;
4. Τι υλικό προτίθεται να σας διαθέσει; Τυπωμένες φωτογραφίες, ψηφιακά άλμπουμ, DVD? Tί μέγεθος θα έχουν οι φωτογραφίες του γάμου;
5. Τέλος, ποια θα είναι η αμοιβή του; Θα πρέπει η συμφωνία να είναι πολύ συγκεκριμένη, έτσι ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων το κόστος της φωτογράφησης του γάμου σας και να το εντάξετε στον προϋπολογισμό των εξόδων του.


Εάν, αφού εξετάσετε αυτά τα σημεία, η εικόνα που θα σχηματίσετε είναι θετική και η αμοιβή για τη φωτογράφηση του γάμου σας βρίσκεται μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας, σημαίνει ότι βρήκατε τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου. Με τις επαγγελματικές του δεξιότητες και τη δική σας συνεργασία η μέρα του γάμου σας θα μείνει ολοζώντανη στη μνήμη σας για πάρα πολλά χρόνια, μέσα από τις πιο εκπληκτικές φωτογραφίες γάμου.